Soutěže APF


Starší sezóny:

První víkend máme za sebou. Jak dopadla utkání, která se sledovala v naší elektronické tužce?


Tak nám to zase začalo. Po parném létě začalo brutálně pršet a zatímco šla děcka dnes zase po prázninách naštvaná do školy, nám začala o víkendu futsalová sezóna. V sobotu se naše elektronická tužka zašla podívat na Slávku na zápas Warriors s FbC Bory 2010 ve dvojce a v neděli na utkání města mezi Pumidasem a FC Palasiem.


Warriors - FbC Bory 2010

Bory i Warriors měly v minulé sezóně chvilku ve svých skupinách záchranářské starosti. V této sezóně je los svedl dohromady, ale do úvodního klání se ani jeden z týmů nesešel v úplně ideálním složení. Bory měly nakonec dva hráče na střídání, Warriorům chyběly v sestavě stálice jako Šik nebo Reisinger.

Povrch byl spíše zralý na hokej a zřejmě i proto jsme viděli první větší šanci až po 10 minutách. Střela z úhlu ale vyústila jen v roh, po kterém se k míči jako první dostal brankář Warriors Volák. Poté se osmělili po rohu i Warriors, ale i jim dělal povrch problémy a netrefili zařízení.

Každopádně úvodní oťukávání Warriors pomohlo a přišly i šance. Velmi nebezpečně vypadala v 17. minutě střela Lukáše Radiče, která si však po zemi jen těsně nenašla cestu do branky. Snaha Warriors vyústila posléze ve standartku ve 20. minutě, kdy trefil Tomáš Tvrz po teči borské břevno.

Na druhé straně byl aktivní Josef Nosek. Ten vypracoval hezkou šanci Jiřímu Komínkovi, kterého však skvělým zákrokem vychytal Volák. Pak už se o slovo přihlásili střelci Warriors. Ve 22. minutě povodil borskou obranu Lukáš Radič a uklidil míč do růžku Ondřichovi branky. Po dvou minutách už byli černo-zelení ve dvougólovém vedení, když Tomáš Tvrz propálil hlouček hráčů i gólmana střelou zpoza brankoviště. Závěrem poločasu ještě málem snížil Josef Nosek, ale Volák skvělým zákrokem vytáhl balon mimo nebezpečí, takže do pauzy šli hráči Warriors s vedením 2:0.

Druhá půle nabídla opět skvělé výkony Jakuba Voláka. Ten nejen skvěle chytal, ale prezentoval se i výbornými výhozy a skvělou rozehrávkou nohou. Hned na začátku druhé půle právě Volák našel skvěle Tvrze a ten posunul míč na Radiče, jenž dal gól na 3:0. Pršelo více a více, ale mračna jakoby se stahovala jen nad borským týmem. Ten si sice vytvořil dost šancí, ale Volák v brance byl zkrátka a jasně neprůstřelný. Jeho protějšek Ondřich pak navíc nabídl chybnou rozehrávkou únik tří samotných hráčů na branku a toho gólově využil Petr Hodl. Ve 36. minutě pak navýšil vedení Warriors hezkým lobem z úhlu Archalous. Další brejk Warriorů pak ješte gólově využil Petr Hodl.

Bory si poté vzaly time, ale nadále aktivnějším týmem byli Warrioři. Zpoza brankovistě pak dal gól warriorský Tomáš Koryťák, když brankář Bor doplatil jeslema na kluzký povrch. Na druhé straně o sobě dal opět vědět Josef Nosek, ale jeho hezkou střelu vyrazil Volák pracně na tyč. Poté Nosek zahodil i šanci na reparát, když šli s Komínkem na brankáře sami. I tady Volák nezazmatkoval a Borům branku neumožnil.

Aby Jakub Volák svůj skvělý výkon potvrdil, dal ještě po rohu střelou z dálky gól a minutu poté ještě zlikvidoval Rostásovu tutovku. Po brankách Tvrze a Radiče se nakonec skóre zápasu zastavilo na 11:0 pro Warriors. Den poté odehrálo svůj vůbec první zápas i béčko Warriors, které ale na dobrý výkon áčka nenavázalo. Ve své premiéře podlehlo týmu BAF Žebrákův zen 1:4.

 

FC Palasio Plzeň - Pumidas B

V neděli jsme pak sledovali v městském přeboru utkání mezi Palasiem a Pumidas B. Pro ,,kafaře" to byla premiéra ve městě, kde Pumidas skončili minulý rok na 8. místě. I zde oba týmy bojovaly s podmáčeným povrchem hřiště.

Lépe začali utkání hráči Pumidas. Ti několikrát zaměstnali nového brankáře Palasia Daniela Kaisera, kterému kryl záda Petr Votýpka. Kaiser svůj tým podržel, ale nakonec defenziva Palasia podlehla, když se z úhlu trefil Jan Barcal a poslal Pumidas do vedení 1:0 prudkou střelou po zemi. Palasiu chvilku trvalo se dostat do zápasu. Útočné snahy se však začaly množit, až navrátilec z Kanady David Souček vyslal střelu zpoza brankoviště a ta po teči Martina Kypty zaplula do branky. Šance byly na obou stranách, ale efektivnější bylo nakonec Palasio. Mezi střelce se pak zapsal Jakub Doležal a taky Patrik Denk, který svůj premiérový start pokřtil brankou mezi nohy brankáře Pumidas. Na konci úvodní půle si skvěle naběhl na výhoz kapitán Palasia Dominik Hradecký a hezkou střelou po zemi uzavřel skóre první půlky na 4:1 pro Palasio.

Druhá půle začala vyrovnaně. Oba dva týmy si dále hrály to své a šance byly k vidění na obou dvou stranách. I ve druhém poločase však Palasio nakonec bylo efektivnější. Svůj hattrick zde nakonec dovršili jak Jakub Doležal, tak i Martin Kypta. Ještě za stavu 1:6 snižovali Pumidas sice po rohu na 2:6, kdy si do brankoviště naběhl Dalibor Máj a vrátil Pumidas naději. Pumidas se sice nadále sympaticky snažili a po time out zkusili hru v pěti, ale na výhře Palasia to nakonec nic nezměnilo. Premiéra ve městě tak Palasiu vyšla dobře.

 

Je za námi tak první hrací víkend. Doufejme, že další víkendy už se odehrají za lepších podmínek na méně podmáčeném hřišti. Pokud byste měli po úvodním kole nějaké připomínky nebo návrhy na zlepšení, určitě nám napište (info@futsalpm.cz). Určitě čekejte v dalším kole článek od elektronické tužky a taky ve středu pár momentů ve videu. Nebojte i když pršelo nějaké fotky budou taky. :)

Přejeme vám hezkou a klidnou sezónu!

 

 

 


-jz- -ms-