Soutěže APF


Starší sezóny:

Baráže odehrány! Upravený rozpis a informace k sezóně


Špatné počasí se v sobotu večer umoudřilo a tak mohla v neděli dopoledne odstartovat barážová utkání. Postup do Městského přeboru získal tým 3 promile. Tvoje máma a Warriors zůstávají v jedničkách. Tvoje máma jde do 1.B třídy a Warriors do 1.A třídy. Postup do 1. tříd získala mužstva FC Fighters a FC DAB. Oba dva týmy jdou do 1.A třídy. Seladons United zůstávají ve dvojkách a přímo v 2.B třídě. Boj o druhou třídu vydřela dvojice BAF Žebrákův zen a SK VSP. BAF jde do 2.A a VSP do 2.B. Mafie Plzeň zůstává ve 3. třídě a přímo do skupiny 3.B. Baráž o trojky získala tato trojice týmů: FC Debakl, PerfectLanD a FC Bördelo Radčice. Debakl a Bördelo jdou do 3.A třídy. PerfectLanD do 3.B třídy.

Odkaz na dovyplněný rozpis pro první dvě kola o barážové týmy je ZDE

V sobotu 4. 9. 2021 začíná 1. kolo. Prosím přečtěte si tyto řádky! V barážových zápasech se již osvědčila kontrola v rámci Covid opatření. Již nám nemusíte předkládat před utkáním registrace. Během podzimní části bude zkušební provoz nového webu ve kterém bude jak systém elektronických registrací, ale i tzv. eZápisů, které se začnou vyplňovat na mobilu, tabletu a sestavu si můžete připravit dopředu. Samozřejmě ve zkušebním provozu budete vyplňovat papírové zápisy dál u služby.

Kontrola dodržování opatření | Nikomu z nás to není příjemné a dlouho se řešil systém jak splnit požadavky, aby se mohlo hrát a nikdo neměl případný postih za neplnění nařízení.

Postup: Vedoucí (kapitán) vypíše zápis o utkání u služby. Všichni hráči a členové real. týmů se službě poté prokáží, že povinnost mají splněnou. Služba si toto zapíše do zápisu o utkání u každého hráče (v minulosti kolonka registraček). A čím se můžete prokázat: osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR, nebo osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu, osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, nebo osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19 (180 dní), nebo osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test, který stojí 40 Kč a bude zaveden do zápisu o utkání (nehradí se na místě službě). Kdo nebude mít ani jednu tuto podmínku splněnou... nebude připuštěn ke hře.

Další co opakujeme stále každý rok a bylo to i na barážích vidět! Dresy týmů... Každé mužstvo je povinno mít k utkání jednotnou sadu dresů opatřených čísly. Brankář musí mít dres barevně odlišný od obou týmů a označen číslem. Budeme apelovat na rozhodčí, aby se toto dodržovalo. Zapomenutý dres se tedy nemusí vyplatit. A ještě horší stav přijít jen v obyčejném triku bez čísla a brát to jako dres když to má stejnou barvu jako mají spoluhráči dres.

Výklad a opakování pravidel. Skluzy jsou ve venkovních soutěží zakázány. Mimo situací brankáře ve vlastním brankovišti. Rozehrávka autů doznala změn již v minulém roce, ale pořádně se nehrálo a je třeba připomenout. Při rozehrávce autů již neexistuje přešlap. Můžete si rozehrávat jak chcete (šlápnout oběma nohama do hřiště)... jedinou podmínkou je, že míč musí stát na čáře. Zrušeno pravidlo, že míč může být až 20 cm od čáry. Rozehrávka na půlce může být dozadu, ale to už máme zavedeno dlouho i dřív než se k tomu celosvětově futsal dostal. :) Důležitou informací je i to, že brankář výhoz od branky může spoluhráči přihrát ve svém brankovém území (podobně jako ve fotbale), protihráč v brankovišti být nesmí. (dříve toto pravidlo bylo, že míče se spoluhráč mohl dotknout až mimo brankoviště).

Nezapomeňte, že v sobotu 4. 9. 2021 se odpoledne od 14 hodin po dohraných zápasech bude Dětský den APF v Area D. Více ZDE

Přesný výklad dodržování nařízení: Vzhledem k nařízením jsme povinni kontrolovat, že účastníci zápasů se musí u služby prokázat potvrzením:

  • osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS CoV-2 s negativním výsledkem, nebo
  • osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží certifikátem o provedeném očkování, že u očkování uplynulo:
    - od aplikace druhé dávky očkovací látky v případě dvoudávkového schématu podle souhrnu údajů o léčivém přípravku (dále jen „SPC“) nejméně 14 dní, nebo
    - od aplikace dávky očkovací látky v případě jednodávkového schématu podle SPC nejméně 14 dní, nebo
  • osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.
  • osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem (samotesty budou k dispozici u služby, za každý použitý kus bude účtován týmu poplatek 40 Kč)