Soutěže APF


Starší sezóny:

Veselé Vánoce a více futsalu v roce 2021


Ahoj futsalisti,

přeji Vám za celou Organizační komisi APF Veselé Vánoce. Užijte si je s rodinou a přáteli.

Rok 2020 byl pro náš sport velmi těžký. Čínský vir zasáhl naše životy nejen na ohrožení našeho zdraví, v zaměstnání, podnikání, ekonomice, ale omezil nám i náš milovaný futsal. Časté nejisté rozhodování vlády ČR tomu navíc vůbec nepomáhalo a nepomáhá. Když už přišel systém PES,... vypadalo to, že se nám ve 3. stupni rozběhne od prosince 2020 Krajský přebor i Pohár APF. Jenže to by bylo moc příjemné a jednoduché. A to v roce 2020 není možné. Vláda nakonec ve 3. stupni přidala svá dodatečná opatření, která nás přesunula na start halových soutěží až v případě 2. stupně.

Práce a přípravy k ničemu. Musím říct, že celá tahle letošní 1. i 2. vlna nás vyčerpala víc než soutěže a jejich organizace. Abych hledal v rámci APF něco opravdu toho správně pozitivního? Jsem nakonec rád za Letní ligu, které se obětovalo skoro celé léto, protože to v roce 2020 byla jediná soutěž, která se dohrála bez větších komplikací. A na hráčích bylo vidět, že jsou za tuto mimořádnou soutěž rádi.

V minulých dnech se však sešla online Organizační komise, která rozhodla takto: Krajský přebor 20/21 je oficiálně zrušen. Je to za celou historii poprvé a je mi moc líto, že jsem u tohoto musel jako předseda být. Vyšší moc je však silnější a nedá se proti ní bojovat. Ohledně zimního Poháru APF se rozhodlo, že pokud nezačneme po novém roce v lednu hrát, bude i ten zrušen. Jako optimista bych chtěl startu Poháru věřit, ale s přesunem do 5. stupně a prodloužení nouzového stavu už i já pomalu přestávám věřit. Samozřejmě se všem během ledna a února (Krajské týmy, týmy přihlášené do Poháru) ozveme a budeme řešit jakým způsobem se navrátí zálohy a uhrazené startovné.

Rozjezdu Poháru APF navíc nepomáhá ani fakt, že pro některé hráče fotbalu se soutěže rozjedou již na konci ledna 2021. Samozřejmě se od Nového roku budeme snažit naplno připravit a činit veškeré kroky k dohrání venkovních soutěží, která byla na jejím podzimním konci přerušena. Pracujeme s tím, že již na začátku března 2021 by se soutěž rozjela dohrávkami podzimu a celou jarní částí. Věřím tak, že alespoň tuto soutěž v sezóně 20/21 dohrajeme. (Pokud v rozpisu zápasů na webu vidíte zápasy,... jejich časy i termíny neplatí. Jsou to jen přesunuté zápasy, aby se Sportovně-technické komisi žádný nezatoulal)

Přeji Vám v roce 2021 mnoho úspěchů, trpělivosti, lásky a hlavně zdraví celé rodině a věřím, že se v roce 2021 uvidíme na hřišti vícekrát než v letošním roce.

Futsalu zdar!

Michael Sinkule, předseda APF